Theorie

Voordat je het praktijkexamen of de tussentijdse toets mag afleggen moet je eerst in het bezit zijn van een geldig theorie-certificaat. Je dient minimaal 16,5 jaar te zijn voordat je mag deelnemen aan je theorie-examen. Ben je geslaagd dan is je theorie-certificaat nog 1,5 jaar geldig.

 

INDIVIDUEEL THEORIE-EXAMEN
Je komt in aanmerking voor een individueel theorie-examen auto wanneer je moeite hebt met een klassikaal theorie-examen. Het verschil tussen het klassikale en het individuele theorie-examen is dat je geen tijdsdruk hebt!

 

THEORIE MET TOLK
Heb je moeilijkheden met het behalen van het theorie-examen? Dan heb je nu ook de optie om het af te leggen met een Tolk. Bij het individuele theorie-examen vertaalt de tolk de vragen en antwoorden voor jou. De tolk dient aangesloten te zijn bij bureau Tolkennet. Je kunt dus niet je eigen tolk meenemen!

Examen
Na het behalen van je theoriecertificaat en eventueel je TTT, volgt op het einde van je rijopleiding het praktijkexamen. Hier laat je de examinator van het CBR zien dat je over voldoende rijvaardigheid beschikt om veilig aan het verkeer deel te nemen. Voor je rijexamen hebben we nog 1 uurtje les. Iets nieuws zal je niet meer leren, het is meer bedoeld om eventuele zenuwen kwijt te raken.

traffic-406909_1920


photo-1446585522508-708651815284

 

Beoordeling
Je examenrit wordt beoordeeld aan de hand van de rijprocedure -B. Hierin staat tot in de details beschreven hoe een automobilist zich in verschillende situaties dient te gedragen.
Er wordt niet van je verwacht dat je een perfecte examenrit rijdt tijdens je rijexamen, maar je dient wel binnen de toelaatbare grenzen van de rijprocedure te rijden. Het formulier zelfreflectie wordt na het rijexamen nog met je doorgenomen, maar weegt niet mee in de uiteindelijke beoordeling.

Rij-instructeur(trice)

Je mag zelf bepalen of je rij-instructeur(trice) wel of niet meerijdt tijdens je rijexamen. Het voordeel wanneer je rij-instructeur meerijdt is dat hij of zij, mocht je zakken voor je rijexamen, zelf ziet wat er verbeterd moet worden. Hij of zij kan dit dan na het rijexamen met je bespreken en indien nodig bepaalde onderdelen of verkeerssituaties nog extra training nodig hebben. Hij of zij kan ook zien of je net zo rijdt als in de rijles, of door de spanning van het rijexamen niet je normale niveau behaalt.
Het kan ook voorkomen dat je examinator op jouw examendag een examinator in opleiding begeleidt, of zelf gecoacht wordt. In dat geval heb je geen keuze en mag je rij-instructeur(trice) niet meerijden met jouw rijexamen.

engine-1100580__340

DigiD  
Voordat Rijopleiding Ferreira een rijexamen of een TussenTijdseToets voor je kan aanvragen, dien je ons hiervoor eerst te machtigen met DigiD. Het machtigen is wettelijk verplicht.
DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander! Hieronder staat precies wat je moet doen om Rijopleiding Ferreira te machtigen. Als je nog niet in het bezit bent van een DigiD, vraag hem dan meteen aan op, binnen 5 dagen heb je dan je code in huis.meer weten

MACHTIGEN, HOE?
Voer de volgende stappen uit op de CBR site:
- Invoeren van DigiD gebruikersnaam en wachtwoord
- Invoeren Rijschoolnummer 5079F5
- Invoeren Adresgegevens
- Akkoord gaan met de voorwaarden
- Machtigen van Rijopleiding Ferreira
- Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de machtiging van jouw examenreservering