Rijlessen;  Rijopleiding Ferreira biedt je verschillende rijopleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Daarom beginnen we altijd met een proefles, waarin we samen bekijken wat voor jou de juiste aanpak is. Vervolgens spreken we het lesprogramma af dat het beste bij je past. Natuurlijk bieden we je de mogelijkheid om meerdere keren per week, ’s avonds of in het weekend te lessen. Rijden is meer dan alleen instappen en het gaspedaal in te trappen. We leren je ook hoe je inzicht in het verkeer krijgt. Met een andere woorden, anticiperen ! Op de weg gelden natuurlijk ook regels. Door deze regelmatig te herhalen, kun je ze eenvoudig leren. Op deze manier rij je veel bewuster en zit je met een verzekerd gevoel achter het stuur.

 

 

Met 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van de door jouw zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat? 

(TTT) De tussentijdse toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.
Je instructeur/trice rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. De TTT is alleen mogelijk als je nog niet eerder examen hebt gedaan. Dus deze vrijstelling geldt niet voor een herexamen.
Ervaring heeft ons geleerd dat een TTT wel degelijk je slagingskans op rijbewijs B bevordert. Met een TTT weet je precies waar je aan toe bent en welke punten voor je rijbewijs B nog extra aandacht nodig hebben voordat je op rijexamen gaat. Daarom raden wij onze leerlingen ten zeerste aan de TussenTijdse Toets af te leggen, zodat de kans vergroot wordt dat de leerling in 1x slaagt!